Скільки коштують вживані авто з-за кордону: статистика грудня 2023 року

У грудні минулого року українці придбали за кордоном усіх легкових машин сумарною митною вартістю майже 216 мільйонів доларів США. Про це свідчать дані Інститут досліджень авторинку.

Основна тенденція українського імпорту залишається незмінною: найбільший попит серед українців мають доступні автомобілі вартістю $1-2 тисячі за кордоном. Не став виключенням й грудень, протягом якого таких було 9,9% від загальної кількості ввезених. Загалом, 72,4% усіх імпортованих минулого місяця легковиків коштували менш як $10 тисяч.

«Через низьку купівельну спроможність та складну економічну ситуацію в Україні, найбільший попит на імпортні автомобілі спостерігається в бюджетному сегменті», – йдеться у повідомленні.

Оскільки високі митні платежі роблять імпорт значної частини вживаних авто доступної цінової категорії економічно невигідним, покупці часто відмовляються від купівлі вживаного автомобіля з-за кордону та надають перевагу машинам на внутрішньому ринку. Зараз розподіл часток ринку щодо перших реєстрацій та угод купівлі-продажу всередині країни виглядає як 24% до 76%.

Нагадаємо, в грудні 2023 року митне оформлення пройшли 23,6 тисячі вживаних легковиків з пробігом.


Не пропустіть