Вже понад 20 тисяч українців скористалися послугою перереєстрації авто онлайн

Перереєстрація транспортного засобу через мобільний застосунок Дія набуває популярності — вже відбулася десятитисячна перереєстрація авто онлайн. Про це повідомив заступник Міністра внутрішніх справ України Леонід Тимченко в ефірі національного телемарафону «Єдині новини».

«Ця послуга доступна з 20 грудня 2023 року. Через Дію два громадянина можуть здійснити перереєстрацію транспортного засобу, фактично здійснюють його реалізацію. За понад місяць з моменту впровадження цієї послуги вже понад 20 тисяч осіб скористалися перереєстрацією в Дії та отримали сервісні послуги не звертаючись до сервісних центрів МВС», — зазначив Леонід Тимченко.

З його слів, із 20 грудня 2023 року по 23 січня 2024 року було здійснено понад 110 тисяч перереєстрацій легкових автомобілів. Із них у сервісних центрах МВС укладено понад 100 тисяч договорів купівлі-продажу, а більше 10 тисяч  — онлайн через Дію.

Наразі купівля-продаж авто онлайн складає близько 9% від всієї кількості перереєстрацій транспортних засобів з моменту запуску послуги онлайн в Дії.

Зазначимо, упродовж 2023 року та з початку 2024 року майже 850 тисяч осіб обміняли свої посвідчення через Кабінет водія, застосунок Дія та сервісні центри МВС.


Не пропустіть