В Україні може виникнути дефіцит автогазу: названа причина

Партії російськовмісного газу зі східних терміналів на умовах FCA пропонуються за $604-621/т, це на $27-45/т дорожче порівняно з попереднім тижнем. Про це повідомляє enkorr.

Ціни на неросійський ресурс починаються від $720/т FCA, але попит на нього майже відсутній. Утім, останні кілька днів для українських покупців головною проблемою стала не ціна на скраплений газ на терміналі, а можливість до нього дістатися. Як відомо,  польські фермери почали блокувати автомобільний пункт пропуску «Медика-Шегині», а станом на 20 лютого рух вантажного транспорту було зупинено на решті польсько-українських КПП.

«Наслідки страйку вже відчуваються, українські машини до нас перестали доїжджати», — каже оператор одного з польських терміналів.

Щодо залізничних обсягів пропан-бутанової суміші, то вони дорожчають слідом за зростанням котирувань у північно-західній Європі. Цього тижня газ у вагонах пропонується за $740-800/т DAP Ізов/Ягодин, це на $10/т більше порівняно з минулим тижнем.

«На півдні логістичних перешкод для українських імпортерів немає, як немає і великої кількості газу. Декілька українських компаній повідомило, що цього тижня їм не вдалося знайти продукт у Хорватії й Сербії», – йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялось, що в Україні можуть зрости ціни на бензин.


Не пропустіть