Toyota розробила унікальний ДВЗ, який очищує атмосферу від вуглекислого газу

Компанія Toyota розробила прототип двигуна внутрішнього згоряння, що працює на водні та очищує атмосферу від вуглекислого газу. Ця інноваційна технологія дозволяє автомобілю не тільки не забруднювати повітря, а й фактично покращувати його якість.

Принцип роботи полягає в наступному: вихлопні гази проходять через систему фільтрів, яка вловлює CO2 та розчиняє його у спеціальній рідині. За рахунок використання тепла від двигуна відбувається поглинання вуглекислого газу з атмосфери. Поки що ефективність технології невисока — всього 20 грамів СО2 за 20 кіл по тестовій трасі. Для порівняння, звичайний автомобіль викидає близько 9 кг вуглекислого газу під час спалювання 15 літрів палива. Проте сама ідея створення «екологічно чистого» мотора вражає.

Поки що складно сказати, коли і в якому вигляді цей винахід Toyota досягне серійного виробництва. Ймовірно, знадобляться роки доопрацювання та тестування. Однак сам факт появи подібної технології вселяє оптимізм у можливість створення екологічного транспорту майбутнього, що не завдає шкоди навколишньому середовищу.


Не пропустіть