Попри труднощі на кордоні українці продовжують активно «приганяти» авто з інших країн

Привезених із-за кордону вживаних легкових автомобілів у лютому 2024 року на першу реєстрацію було подано 19,9 тис. Такий показник помітно більший (на 51,5%), ніж був у лютому минулого року, і навіть більший, ніж місяцем раніше — на 12%. Про це свідчать дані Інституту досліджень авторинку.

Як і серед внутрішніх перепродажів, рейтинг «свіжопригнаних» вживаних легкових авто очолив німецький Volkswagen. Машин цього бренду зареєстрували 3,2 тис., що склало 16,1% від загальної кількості. Друге місце продовжує утримувати Audi, з результатом 1,6 тис. перших реєстрацій та часткою 8,3%. На третьому — Nissan (7,9%, 1,6 тис.).

Щодо моделей, то лідером «свіжопригнаних» вживаних легковиків залишається Volkswagen Golf. У лютому таких привезли 979 од.. На другому місці Skoda Octavia (775 шт.), на третьому — Volkswagen Passat (647 шт.).

«У лютому відбулося помітно більше перших реєстрацій легкових авто з пробігом, ніж було у січні… Поки наші побоювання щодо гальмування сегмента імпорту через низку факторів, таких як посилення перевірок документів у водіїв з української сторони, та повернення «фермерів-активістів» до блокування прикордонних доріг з боку окремих європейських країн, не виправдалися», – підсумували експерти.


Не пропустіть