В Україні різко зросла кількість перереєстрацій автомобілів на жінок

В Україні різко зріс рівень перереєстрації автомобілів на жінок через договори дарування. Про це свідчать дані Міністерства внутрішніх справ.

За словами експертів, це прямо пов’язано із законодавчими ініціативами, які передбачають суттєві обмеження у розпорядженні майном для чоловіків, що ухиляються від мобілізації.

Наразі фахівці фіксують, що кількість реєстраційних дій з транспортом на підставі договорів дарування значно зросла. Наприклад, за минулий рік перереєстрація за договорами дарування, укладеними в територіальних сервісних центрах, зросла у понад 2 рази.

Так, якщо зазвичай щомісяця таких випадків було близько двохсот, то з літа 2023 року кількість перереєстрацій автомобілів на підставі договорів дарування почала зростати. У грудні кількість таких договорів сягнула майже 500, у січні – перевищила 1000, у лютому – сягнула майже 1300 договорів.

Експерти зазначають, що українські чоловіки почали масово переписувати автомобілі на своїх дружин і через певні законодавчі ініціативи, які передбачають заборону чоловікам, що ухиляються від мобілізації, на проведення операцій з майном та обмеження на керування належними їм транспортними засобами.


Не пропустіть