В Україні помітили рідкісний шведський седан Saab (Фото)

Блогер Roma Urraco відшукав досить рідкісний для нашого ринку шведський седан Saab 9000 1989 року випуску. Про це він повідомив на своїй сторінці у соцмережі.

«Не “капсула часу”, бо пробіг 206 тисяч кілометрів, але добре збережена (для українських реалій) машина, яка багато років перебувала в руках одного власника – директора титанового комбінату», – пише він.

Свого часу даний екземпляр був привезений із Франції, про що свідчать характерні наклейки. Незважаючи на 35-річний вік, седан і досі повністю в рідній фарбі і без жодних натяків на корозію.

Рушійною силою авто є атмосферний 2,0-літровий бензиновий мотор B202 на 128 кінських сил, що поєднується з механічною КПП.

Saab 9000 — це перший автомобіль бізнес-класу шведської компанії Saab, що випускався з 1984 по 1998 роки. В основу 9000 лягло шасі Type Four, на базі якого також побудовані Fiat Croma, Lancia Thema і Alfa Romeo 164. Всі «дев’ятитисячні» оснащені бортовим комп’ютером, який показує витрату палива, залишок ходу і напругу акумуляторної батареї.


Не пропустіть