Українські водії можуть обміняти чи відновити посвідчення водія у ще одному місті ЄС

Українські кермувальники, що вимушені були виїхати за кордон зможуть отримати якісні адміністративні послуги незалежно від місця проживання. У четвер, 28 березня, запрацював центр ДП «Документ» у Мюнхені. Про це повідомляє сайт ГСЦ МВС.

Як зазначається, це вже третя локація в Німеччині, де наші співгромадяни можуть обміняти наявні чи відновити втрачені або викрадені посвідчення водія.

Обмін та відновлення посвідчення водія здійснюється в Мюнхені через підрозділ ДП «Документ». Адреса розташування: м. Мюнхен Dachauer Str. 122, 80637 München

Обслуговування громадян відбувається в мобільних програмно-технічних комплексах – спеціально облаштовані мікроавтобуси білого кольору із символікою «Паспортний сервіс». Вони можуть прийняти до 200 громадян протягом робочого дня.

Надання послуг здійснюється з понеділка по суботу з 9:00 до 18:00 у порядку живої, яка контролюється працівниками центру ДП «Документ». Електронна черга буде впроваджена протягом першого тижня роботи.

Для обміну та відновлення посвідчення водія необхідно підготувати такий пакет документів:

  • паспорт громадянина України із зазначеним у ньому зареєстрованим місцем проживання (якщо паспорт у форматі ID-картки без наявних відомостей про реєстрацію місця проживання, то разом надається витяг про реєстрацію місця проживання особи), або закордонний паспорт;
  • ідентифікаційний номер;
  • документ, що підтверджує зміну особистих даних (наприклад, свідоцтво про реєстрацію шлюбу тощо) – у разі зміни персональних даних;
  • медична довідка (на період воєнного стану не обов’язкова).

Як повідомлялось, послуга з обміну та відновлення посвідчення водія для українців за кордоном доступна ще в 12 центрах ДП «Документ» семи європейських країнах.


Не пропустіть