В Україну прибула потужна машина для розмінування (Фото)

Державна спеціальна служба транспорту отримала від компанії Validus Special Auto у рамках міжнародного проєкту Європейського Союзу першу піротехнічну машину важкого типу на базі MAN TGS. Про це повідомили на сторінці відомства у соцмережі Facebook.

Як зазначається, машина призначена для оперативного прибуття до місця виявлення вибухонебезпечних предметів, транспортування  спеціального майна та спорядження, забезпечення робіт з розмінування та подальшого транспортування  вибухонебезпечних предметів до місця їх знищення.

Особливість цієї машини в тому, що вона здатна піднімати важкі небезпечні конструкції і  сумарно може перевозити більше 1 тони вибухонебезпечних предметів. Це можливо завдяки спеціальним гідравлічним і пневматичним інструментам, а також повністю броньованим кабіні та кузову, які захищають саперів під час виконання небезпечної роботи та перевезення ВНП у місця їх ліквідації.

«Днями піротехнічна машина  буде направлена для роботи саперів на Харківщині. У рамках даного проєкту  найближчим часом очікуємо  ще на чотири таких автомобілі», – йдеться у повідомленні.


Не пропустіть