Експерти назвали моделі, які найшвидше втрачають у вартості

Дослідження, проведене iSeeCars, виявило, що флагманський електромобіль Mercedes EQS втрачає майже на половину від своєї первісної вартості лише за 1 рік – 48,7% або 65 143 долари. Для порівняння, втрата вартості еквівалентна ціні нового Mercedes E-Class у США з урахуванням доставки до дилера.

Прес-служба Mercedes-Benz підтвердила дані, наголосивши на різкому падінні вартості свого електричного флагмана. Відразу за EQS у списку слідує Nissan Leaf із втратою вартості в 45,7% або майже 15,8 тисяч доларів, що ставить його на друге місце за швидкістю девальвації серед електромобілів.

Jaguar F-Pace займає третє місце з падінням ціни на 35,4% або 28 555 доларів, показуючи, що не тільки електромобілі зазнають значної втрати вартості. Вартість Alfa Romeo Julia знизилася на 33,4% або 16297 доларів, демонструючи схожу тенденцію в сегменті автомобілів з ДВЗ.

Електричні моделі Kia EV6, Hyundai Ioniq 5 та Volkswagen ID.4 також показали помітне зниження вартості – на 33,3%, 32,9% та 32,9% відповідно, що підкреслює загальну тенденцію девальвації для нових електромобілів.

У той же час, автомобілі з традиційними ДВЗ, такі як Alfa Romeo Stelvio, Nissan Murano та Mercedes S-Class, також демонструють суттєве падіння вартості після року використання, замикаючи список із втратами у 32,3%, 32% та 31,5%. відповідно.

Цікаво, що Mercedes G-Class виділяється на тлі інших моделей, показуючи мінімальну втрату вартості – всього на 2,3% або 4587 доларів, що робить його одним із найбільш ліквідних автомобілів після року експлуатації. У той же час, Range Rover очолює список автомобілів, які не тільки зберегли свою вартість, але й додали в ціні на 2,8% або трохи більше 4 тисяч доларів, тоді як вартість Kia Rio залишилася майже незмінною.


Не пропустіть