Відбувся офіційний анонс нового пікапа Kia Tasman (Відео)

Компанія Kia після публікації першого тизера, що інтригує, нової моделі підтвердила висловлені припущення: готується прем’єра першого пікапа марки. Його ім’я офіційно підтверджено: Tasman.

Ім’я вибрано у зв’язку з історичними фактами пріоритетного ринку для нової моделі – Австралії. Цей континент поділяє з Новою Зеландією Тасманове море. Знакове місце в історії Австралії займає дослідник Абель Тасман, який відкрив Землю Ван-Дімена, Тасманію – на цьому острові розташований однойменний австралійський штат, Нову Зеландію та острови Тонга та Фіджі.

Kia Tasman – середньорозмірний пікап, конкурент Ford Ranger, Toyota Hilux, Isuzu D-Max. У компанії зазначили, що Tasman “був створений з урахуванням різних видів діяльності, торгівлі та відпочинку”, іншими словами – як універсальний транспортний засіб.

Підтверджено, що Kia Tasman отримає дизельний двигун. Але поки що без конкретики, що це буде за агрегат 2.2 CRDi або більш продуктивний мотор об’ємом 3.0 літра.

Дебют автомобіля може відбутися цього року, але вихід на ринок заплановано на 2025 рік. Головними ринками, окрім Австралії, стануть Нова Зеландія, Південна Корея, а також низка інших азіатських регіонів.

Також Kia розробляє другий пікап, який буде електричним, і, можливо, він буде продаватися, зокрема, в США.


Не пропустіть