Новий етап розвитку: Nissan переходить на твердотільні батареї

Японський автовиробник Nissan оголосив про початок масштабного виробництва твердотільних батарей для електромобілів на початок 2029 року. Компанія, що займає третє місце серед японських автовиробників за обсягом продажів, ставить на інноваційні технології, щоб утримувати конкуренцію з такими гігантами, як Tesla і BYD, які вже досягли значних успіхів у виробництві автомобілів на батарейках.

Твердотільні батареї, які Nissan планує почати тестувати та розробляти в пілотному заводі в Йокогамі, очікується, що заряджатимуться швидше і матимуть більший термін служби в порівнянні з традиційними батареями. Виробництво перших твердотільних батарей розпочнеться у березні 2025 року, і компанія планує нарощувати виробничі потужності до 100 мегават-годин на місяць з фінансового року, що починається у квітні 2028 року.

Крім того, Nissan планує використовувати потужні ливарні машини для виробництва підлоги автомобілів, що дозволить знизити вартість виробництва на 10% і зменшити вагу компонентів на 20%. За словами віце-президента Nissan Хідеюкі Сакамото, компанія вже понад 15 років використовує такі технології для виготовлення структурних частин передніх кондиціонерів на заводі Тотіги.

У найближчі три роки Nissan планує випустити 30 нових моделей, 16 з яких будуть електрифікованими, включаючи вісім повністю електричних автомобілів та чотири гібридні плагіни. Компанія, яка була піонером у галузі електромобілів з моделлю Leaf, тепер прагне знизити вартість наступного покоління таких автомобілів на 30%, щоб до 2030 року вони стали конкурентоспроможними з моделями на бензинових двигунах.

Також Nissan розглядає можливість стратегічного партнерства з великим внутрішнім конкурентом Honda Motor для спільної роботи над ключовими компонентами для електромобілів та використання штучного інтелекту в автомобільних програмних платформах. Ця співпраця може стати ще одним кроком на шляху до інновацій та покращення конкурентоспроможності японських автомобілів на глобальному ринку.


Не пропустіть