Митники передали військовим понад 1,3 тис. конфіскованих авто

З початку широкомасштабного вторгнення Держмитслужба передала оборонцям України товарів на 507,2 млн грн. Про це повідомляє пресслужба відомства.

Так, з 24 лютого 2022 року Силам Оборони України передано зі складів митниць 1323 конфіскованих транспортних засобів на суму 204,8 млн грн. та запчастин до авто на 19,5 млн грн.

Зазначимо, конфісковане та таке, що на інших законних підставах перейшло у власність держави, майно передається ЗСУ та правоохоронним органам за розпорядженням КМУ від 26.02.2022 № 186-р «Про передачу майна для потреб Збройних Сил», постановою КМУ від 16.09.2022 № 1043 «Про внесення змін до деяких постанов КМУ щодо передачі майна для задоволення потреб функціонування держави в умовах воєнного стану», а також відповідно до рішень військового командування про примусове відчуження або вилучення майна, прийнятих на підставі приписів Закону України «Про правовий режим воєнного стану».

Нагадаємо, вилучати авто на потреби Збройних Сил можуть у тих українців, які мають більше одного транспортного засобу. Якщо у людини є лише один автомобіль, його не будуть вилучати.


Не пропустіть