Анонсували старт виробництва розробленого штучним інтелектом гіперкара Czinger 21C (Фото)

У США відбувся анонс початку виробництва нового гіперкара Czinger 21C

Очікування завершення проекту американського гіперкара Czinger 21C, натхненого легендарним бомбардувальником SR-71 Blackbird, добігає кінця. Компанія Czinger оголосила, що перші автомобілі для клієнтів почнуть постачати цього літа. Новий виробничий об’єкт компанії під назвою “Area 21” у Торрансі, штат Каліфорнія, вже на завершальному етапі підготовки, що дозволить запустити виробництво запланованих моделей.

21C – це не просто автомобіль, це “перший у світі гіперкар, розроблений людиною та ШІ і надрукований на 3D-принтері”. В його основі – V8 Biturbo об’ємом 2,88 літра, який розвиває вражаючий крутний момент до 11 000 об/хв. Крім того, до двигуна додані електромотори на передніх колесах, що в сумі дає потужність до 1250 кінських сил, а з опцією “широкий кузов” – до 1350 кінських сил.

З масою всього 1 250 кг і повним приводом Czinger 21C здатний розганятися від 0 до 100 км/год за 1,9 секунди, а чверть милі (402 метри) проходить за 8,1 секунди. Цей гіперкар досягає швидкості 300 км/год за 15 секунд, а розгін до 400 км/год і повна зупинка займають 29 секунд.

Компанія планує випустити обмежену серію з 80 автомобілів, які, ймовірно, вже розпродані з огляду на оголошення про випуск лімітованих моделей. Завершення будівництва заводу та доставка перших машин стануть кульмінацією багаторічних зусиль та відданості справі команди Czinger.

21C – лише початок, компанія планує до 2030 року випустити цілу серію моделей, включаючи Hyper GT. Цей дводверний чотиримісний гранд-туризм з «дверями-крилами» обіцяє бути не менш амбітним, ніж 21C. Мета Czinger – зберегти низький обсяг виробництва та високу продуктивність, використовуючи передові технології та техніки виробництва для створення одних із найпросунутіших гіперкарів у світі.