Кликно відзвітував про завершення реконструкції популярного шляхопроводу (Фото)

У Києві завершили комплекс робіт на Дегтярівському шляхопроводі, відкривши заїзди та з’їзди. Про це повідомив міський голова Віталій Кличко. Реконструкцію розпочали в червні 2023 року через аварійний стан шляхопроводу, збудованого ще у 1963 році.

Під час реконструкції, яку виконувала компанія RDS, були замінені всі конструкції споруди. “Фактично побудували новий шляхопровід”, – зазначив Кличко. Трамвайну лінію, яка проходить вздовж вулиці Дегтярівської, зберегли та облаштували відокремлене трамвайне полотно з монолітних плит.

Нова споруда відповідає критеріям безбар’єрності. Змонтували перильну огорожу, встановили антипаркувальні стовпчики, провели озеленення та благоустрій території. Також облаштовані тротуари з велодоріжкою.

Проєкт реконструкції передбачав збільшення ширини мосту з 28 до 40 метрів та довжини прогону з 33 до 36 метрів, а також підвищення висоти. За прогнозами, у 2024 році інтенсивність руху на основних підходах до шляхопроводу становитиме близько 48 тис автомобілі на добу.


Не пропустіть