Tesla скорочує виробництво своєї найпопулярнішої моделі: названо причину

Tesla змушена вдатися до скорочення виробництва своєї найпопулярнішої моделі Model Y на заводі в Шанхаї з березня. Це рішення пов’язане зі зниженням попиту на застарілу модель у Китаї, де йде жорстока цінова війна серед виробників електромобілів на тлі економічного спаду. Шанхайський завод, найбільший виробничий центр Tesla, планував скоротити виробництво Model Y мінімум на 20% з березня по червень.

За даними Китайської асоціації автовиробників (CAAM), виробництво Model Y в Китаї склало 49 498 одиниць у березні та 36 610 у квітні, що на 17,7% та 33% менше порівняно з аналогічним періодом минулого року. Загалом Tesla виробила 287 359 одиниць Model Y та Model 3 у Китаї за перші чотири місяці року, що на 5% менше у порівнянні з минулим роком, при цьому виробництво Model 3 збільшилося на 10%.

У своєму останньому звіті щодо впливу на навколишнє середовище, Tesla не згадала своєї мети щодо постачання 20 мільйонів автомобілів на рік до 2030 року. Це вказує на можливе зміщення уваги компанії від масового виробництва електромобілів до розвитку роботаксі та штучного інтелекту як нових джерел доходу.


Не пропустіть