Повідомили, як позбавлятимуть прав за не оновлення даних в ТЦК

В Україні введено нове правило, яке дозволяє судам тимчасово забороняти водіння тим, хто не оновив свої дані в територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки (ТЦК і СП). Про це повідомив представник Міністерства оборони України Дмитро Лазуткін під час загальнонаціонального телемарафону, інформує “U-NEWS“.

За його словами, це правило запроваджено для того, щоб мати актуальну інформацію про військовозобов’язаних. Якщо військовозобов’язаний не з’явиться у військкомат протягом п’яти днів для оновлення своїх даних, йому вручать офіційну вимогу виконати свій обов’язок. Якщо він продовжуватиме ігнорувати цю вимогу, ТЦК може попросити суд тимчасово позбавити його права на водіння.

Лазуткін додав, що це обмеження є тимчасовим і буде зняте після оновлення даних у військкоматі. Таким чином, військовозобов’язаний зможе знову користуватися своїм автомобілем після виконання вимог законодавства.

Представник Міноборони також зазначив, що чутки про масове вилучення легкових автомобілів у військовозобов’язаних не відповідають дійсності. Він підкреслив, що мета цих заходів – забезпечити точний облік військовозобов’язаних та своєчасне оновлення інформації про них.


Не пропустіть