Що робитимуть з автомобілями чоловіків, які ухиляються від мобілізації в Україні

Громадяни б’ють на сполох через один з пунктів у новому Законі про мобілізацію. Мережею ширяться чутки, що в ухилянтів будуть забирати транспортні засоби. Чи дійсно це так — розповіла юристка ГО «Правозахисна група «Січ» Олена Ресенчук, пише Wheel News.

У Законі йде мова виключно про обмеження людини у користуванні транспортним засобом у разі систематичного ігнорування ним вимог ТЦК про виконання військового обов’язку.

У разі, коли громадянин ухиляється від свого військового обов’язку, до нього можуть навідатись не лише співробітники ТЦК, а й поліція для затримання та доставки його до ТЦК. Якщо цього не сталось, то ТЦК протягом 5 днів надсилає йому листа із зобов’язанням відвідати ТЦК. Наголошуємо, що отримана повістка вважається не тільки під розписку, а й при виставленні в поштовому повідомленні відмітки про неможливість вручення її громадянину.

Якщо наступні 10 днів громадянин не приходить до ТЦК, то з 11-го дня ТЦК подає судовий позов про обмеження цієї особи в управлінні транспортним засобом під час мобілізації до виконання нею зазначених вимог або їх відкликання.


Не пропустіть