Не Toyota і не Honda: названо найнадійніший кросовер за останні 5 років

Коли мова заходить про надійних кросоверів, то Toyota RAV4 перша назва, яка спадає на думку багатьом автолюбителям. Втім, якщо поглянути на статистику за останні 5 років, то ця модель далека від того, щоб називатися безвідмовним кросовером.

Що ще цікавіше, у цьому компоненті вона сильно програє не якомусь іншому японському SUV, а американському.

Як повідомляє MMR.net.ua з посиланням на аналітичне видання JDPower, яке ставить автомобілям оцінки щодо відгуків їх власників за останні 3 роки, у статистиці найнадійніших кросоверів за останню п’ятирічку на першому місці найчастіше фігурував Buick Encore (2020-го, 2022-го та 2024-го роках), тоді як Toyota RAV4 за цей же період не вдалося перемогти жодного разу.

Враховуючи, що це дослідження було засноване на інформації про автомобілі, яким виповнилося три роки, найкращими роками випуску Buick Encore вважаються 2017-й, 2019-й та 2021-й.

При цьому нинішнього, 2024-го року в категорії надійність такий кросовер заробив 87 балів зі 100, тоді як Toyota RAV4 вдалося отримати лише 76 балів зі 100.

Більше того, стверджується, що середній ресурс Buick Encore становить понад 400 тисяч кілометрів, що трохи вище, ніж у випадку з RAV4.

Джерело ampercar.com