Ford запускає завод майбутнього (Відео)

Компанія Ford інвестувала близько 2 мільярдів доларів у завод у німецькому місті Кельн. На реконструйованих виробничих потужностях буде запущено складальний конвеєр повністю електричного Ford Explorer, а також нового кросовера до кінця поточного року. Керівництво компанії називає цей підрозділ «заводом майбутнього», роблячи велику ставку на новітні технології.

Кіран Кехілл, віце-президент з виробництва Ford у Європі, підкреслює масштаб трансформації, зазначаючи, що «звичайний» завод перетворився на високотехнологічне підприємство, кероване штучним інтелектом. На заводі працюватимуть понад 600 роботів, що дозволить підняти якість автомобілів на недосяжний рівень для конкурентів Ford.

Візитною карткою заводу є «цифровий двійник», який забезпечуватиме безперервний контроль усіх виробничих процесів. Гігантський сенсорний екран відображатиме стан усіх робочих місць, інформацію про рух матеріалів, їхню наявність та виконання приписів охорони праці.

Роботи виконуватимуть найбільш трудомісткі та потенційно травмонебезпечні операції, такі як зварювання, різання, очищення та фарбування. Це гарантуватиме високу точність, якість та ефективність на кожній операції, що підвищить загальну якість автомобілів.