Kia відкликає майже пів мільйона позашляховиків через заводський дефект

Kia відкликає майже півмільйона позашляховиків через ризик пожежі. Національне управління безпеки дорожнього руху США (NHTSA) оголосило, що через дефект електропідігріву сидінь під загрозою знаходяться майже всі Kia Telluride, випущені з 2020 по 2024 рік. Відкликання торкнеться 462 869 позашляховиків для північноамериканського ринку. Особливо наголошується, що спалах може статися як на ходу, так і на стоянці.

Причиною глобальної кампанії відкликань став несправний перемикач електропідігріву передніх сидінь. Перемикач може застрягти у включеному положенні, що призводить до поступового нагрівання деталі, задимлення та в деяких випадках – пожежі. Kia повідомила про щонайменше один випадок займання крісла водія під час керування, а також шість випадків розплавлення блоку електроприводу.

Дилери Kia встановлять новий кронштейн перемикача підігріву сидінь та замінять ручки керування регулюванням крісел. Власників проблемних Telluride почнуть інформувати з 30 липня. Власники також можуть самостійно звернутися на гарячу лінію або зв’язатися з автовиробником для позапланового ремонту позашляховиків.

Цей дефект став другим приводом для відкликання всіх проданих Kia Telluride. Два місяці тому позашляховики ремонтували безкоштовно через проблему з режимом паркінгу в автоматичній трансмісії. Крім того, Kia Telluride також фігурували у відкликанні з дефектними двигунами V6.

Власників проблемних машин просять паркувати їх далеко від будівель, щоб знизити ризик пожежі та мінімізувати можливі збитки у разі займання.