Ford припиняє виробництво бестселера Focus: названо причину

Ford припинить виробництво компактного автомобіля Focus на своєму заводі в Саарлуїсі, Німеччина, після запланованого завершення у 2025 році, навіть якщо Європейський Союз пом’якшить свої вимоги щодо нульових викидів, повідомила компанія. Після завершення виробництва у листопаді 2025 року на заводі залишаться лише 1000 із 4500 працівників для надання послуг іншим підрозділам Ford. Завод залишатиметься відкритим щонайменше до кінця 2032 року.

Збільшення кількості консерваторів у новому складі Європейського парламенту може призвести до пом’якшення цілей ЄС за програмою Fit for 55, що дозволить продавати легкові автомобілі з двигунами внутрішнього згоряння після 2035 року. Однак уповільнення продажу електромобілів викликає питання щодо досягнення цієї мети. Незважаючи на можливі зміни в правилах, Ford не продовжуватиме виробництво автомобілів у Саарлуїсі, заявив К’єрен Кехілл, заступник голови виробництва Ford у Європі, на заході у Кельні.

Ford переніс свій план із продажу виключно електричних легкових автомобілів у Європі з 2030 року на 2035 рік. Інші автовиробники також переглядають свої цілі на тлі уповільнення продажу електромобілів. Виробництво Focus на заводі в Саарлуїсі було зупинено в березні через страйк постачальників, які вимагали компенсації, як і для співробітників Ford. Компанія намагалася продати підприємство, але переговори із потенційним китайським інвестором зірвалися у жовтні минулого року.

Ford зосередив виробництво легкових автомобілів на своїх заводах у Кельні та Валенсії, Іспанія. Наразі розглядається можливість будівництва нового глобального позашляховика у Валенсії. Завод у Валенсії, на якому працюють 4800 чоловік, виробляє позашляховик Kuga після припинення випуску інших моделей, включаючи Mondeo, S-Max і Galaxy.