Верховна Рада планує впровадити ще одну перевірку при перереєстрації авто

Верховна Рада розгляне законопроєкт про перевірку місця проживання під час перереєстрації авто та отримання водійських прав. Планується перевіряти дані про місце проживання та відцифрований образ обличчя.

Судово-юридична газета повідомляє, що органи Міністерства внутрішніх справ України під час надання адміністративних послуг зможуть отримувати з реєстрів інформацію про ім’я, дату та місце народження, місце проживання, реквізити паспорта, унікальний номер запису в реєстрі та відцифрований образ обличчя особи.

Законопроєкт 9504, який скоро розгляне Верховна Рада, передбачає доступ до необхідної інформації для надання адміністративних послуг у сфері дорожнього руху. Це включає отримання та перевірку даних про місце проживання та інші особисті відомості.

Кабінет Міністрів матиме право визначати порядок отримання та перевірки інформації для надання адміністративних послуг, включаючи реєстрацію та перереєстрацію транспортних засобів, а також обсяг необхідної інформації з різних державних реєстрів.

Таким чином, Кабмін зможе встановлювати обсяг даних, необхідних для перевірки особи під час перереєстрації авто, що сприятиме більш ефективному наданню адміністративних послуг.