Що потрібно знати при реєстрації авто, ввезених як гуманітарна допомога

Державний облік транспортного засобу, ввезеного як гуманітарна допомога, в першу чергу дозволить призначити належного користувача. Про це розповів начальник Головного сервісного центру МВС Микола Рудик, інформує сайт ГСЦ МВС.

Призначення належного користувача надасть змогу водіям нести персональну відповідальність за порушення ними ПДР. Тобто благодійній організації, на якій зареєстроване авто, не потрібно буде сплачувати штрафи, що заробили громадяни, які використовують це авто.

Перше, на що потрібно звернути увагу – це за якою декларацією ввезене авто. Постановою Уряду № 953 від 5 вересня 2023 року затверджена декларація про перелік товарів, які визнаються гуманітарною допомогою. Ця декларація дозволяє поставити авто на державний облік.

Також необхідно отримати сертифікат відповідності. Надати цей транспортний засіб для дослідження фахівцям Експертної служби МВС. Надати документ про визначення вартості цього автомобіля, з якої буде сплачуватися податок до Пенсійного фонду у розмірі від 3% до 5%, якщо це легковий автомобіль».

Нагадаємо, Кабмін дозволив поставити гуманітарні авто на державний облік.