Найбільший завод Volkswagen зупиняє свою роботу

Німецький автомобільний концерн був змушений піти на такі заходи через падіння попиту.

Завод концерну Volkswagen в німецькому місті Емден призупинить роботу на кілька днів, повідомляє Reuters. Підприємство, на якому працюють близько 9 тисяч чоловік, вважається одним з найбільших заводів концерну в Німеччині. З конвеєра в Емдені сходять автомобілі сімейства Passat.

У нас виникли проблеми в Англії, Туреччині та Росії. Попит на автомобілі моделі Passat скорочується, і ми не можемо заперечувати можливість нових зупинок виробництва аж до Великодня. Ніхто не знає, як складуться справи у світі
прес-секретар Volkswagen

Раніше автовиробник вже попереджав співробітників заводу про вимушене призупинення виробництва. Зокрема, планувалося, що лінії складання встануть з 25 січня по 3 лютого. Крім того, додаткова зупинка виробництва була запланована на 20 лютого. Тепер же в компанії попередили, що виробництво автомобілів на заводі в Емдені встане також 16, 17 і 21 лютого.

Незважаючи на падіння попиту і скорочення продажу за підсумками 2016 року, концерну Volkswagen все ж вдалося продати найбільшу кількість автомобілів в Європі – 1 млн 720 тис. 829 машин (-0,4%). Найбільш продаваною моделлю концерну на місцевому ринку став Golf: за підсумками 2016 року було продано 492 952 автомобілів цієї моделі, що на 7,8% менше результату 2015 року.


Не пропустіть