Vitalikneprogav закликає киян допомогти меру Києва звернути увагу на жалюгідний стан доріг у столиці

#Vitalikneprogav закликає киян допомогти меру Києва звернути увагу на жалюгідний стан доріг у столиці

“Ми хочемо допомогти меру помітити проблеми на столичних дорогах і готові взяти на себе контроль над ремонтом і якістю його виконання”.

Активісти ініціативи #Vitalikneprogav(http://vitalikneprogav.com/) закликають киян звернути увагу Віталія Кличка на жалюгідний стан доріг столиці: учасники акції наносять трафаретні зображення із закликом #Vitalikneprogav на проблемні місця на дорогах.

3-8 квітня з 20:00 до 22:00 год. всі охочі приєднатися до ініціативи можуть отримати трафарет, фарбу та інструкції на парковці біля «Пузатої хати» на Контрактовій площі (карта: http://bit.ly/2nret82).

Ініціатива поза політикою і не підтримує жодні бізнес-інтереси. Все фінансування здійснюється за рахунок особистих коштів організаторів — мешканців Києва.

Ми діємо виключно в інтересах киян і гостей міста. Нам соромно за такий стан європейської столиці і її доріг зокрема.

За даними Управління безпеки дорожнього руху, в січні-грудні 2016 року в Києві зафіксовано 38 810 дорожньо-транспортних пригод. Тільки за 2 перших місяці поточного року в столиці сталося 6 501 аварій, жертвами яких стали як водії, так і пішоходи. Очевидно, що причиною ДТП часто є катастрофічний стан доріг.

Будівництво та ремонт доріг є одним з пріоритетних завдань у нашому місті і в країні в цілому. Це — наш імідж і суттєвий фактор економічної стабільності. При цьому ми бачимо гарні дороги з якісним покриттям, тільки якщо вони ведуть до дачі того чи іншого чиновника.

Дана ініціатива —це інструмент впливу громади на столичну владу і Віталія Кличка особистозадля забезпеченняякісних доріг у нашому місті.

Активісти розробили трафарет із зображенням мера і написом #Vitalikneprogav і вимагають від міського голови реальних заходів:

  1. Інвентаризації стану доріг;
  2. Розстановки пріоритетів у виконанні ремонтних робіт;
  3. Вибору технологій ремонту дорожнього покриття, які відповідають виявленим проблемам;
  4. Ефективного контролю за виконанням дорожньо-ремонтних робіт з фінансовими гарантіями якості і усунення недоліків;
  5. Надання громаді можливості контролю за всіма процесами;
  6. Здійснення незалежного приймання виконаних дорожньо-ремонтних робіт;
  7. Залучення експертних організацій до вирішення вищеперерахованих питань;
  8. Отримання банківських гарантій для забезпечення відповідальності за гарантійний ремонт доріг від організацій, що здійснюють такий ремонт.

30 березня 2017 р. організатори ініціативи #Vitalikneprogav вперше вийшли на вулиці столиці, щоб позначити на дорогах ями і місця неякісного ремонту, які залишаються непоміченими владою міста.

1 квітня ініціативна група через соцмережу запросила до участі в акції жителів Києва: понад 50 бажаючих отримали трафарети, фарбу та іншенеобхідно для того, щоб самостійно позначити проблемні ділянки столичних доріг. Фотозвіти про проведену роботу і карту зафіксованих таким чином проблем можна побачити на сайті http://vitalikneprogav.com/.

Ініціативна група закликає містян підтримати активність: «Кияни, звертаємося до вас! Нам набрид такий стан доріг, це соромно. Дороги виглядають так, ніби в місті немає влади. Такі дороги небезпечні для здоров’я і водіїв, і пішоходів. XXI століття за вікном, а дороги гірші, ніж у Стародавньому Римі! Де нові технології? Наші податки не в дорогах, а в машинах і будинках відповідальних за ремонт чиновників!»

Закликаємо ЗМІ і громадськість приєднатися до нашої ініціативи.

Ми робимо це весело, але всерйоз.

Пункти роздачі трафаретів будуть знаходитися в різних точках Києва. Контактна особа для зв’язку: Слава Абрамов, +38 095 608 79 15.

 

Оперативне інформування про ініціативу:

Facebook: https://www.facebook.com/vitalikneprogav1/


Не пропустіть