Як працює в Україні унікальна пастка для “лихачів” (Відео)

Traffic calming measures (дослівно – заходи щодо пом’якшення руху) – комплекси, які повинні допомогти Україні знизити кількість ДТП і зробити рух безпечнішим, пише obozrevatel.com.

Перший в Україні примусовий міні-об’їзд побудований на в’їзді місті Лохвиця (полтавська область).

Відремонтована ділянка траси Р-60 Кролевець – Конотоп – Ромни – Пирятин на в’їзді в місто Лохвиця розділили невеликим «острівцем». На під’їзді водії змушені знижувати швидкість до 50-60 км/год, щоб об’їхати перешкоду. При цьому не помітити останнє не вийде: на острівці цілодобово працює світлодіодний покажчик, а вночі вузол висвітлюють два прожектора, що живляться від сонячних батарей.

На відміну від тих же «лежачих поліцейських», широко поширених в Україні, Traffic calming measures не має негативного впливу на технічний стан автомобіля. Таким чином не створюються незручності для водія і пасажирів авто.

Відзначимо, що нові штучні обмежувачі швидкості будуються в рамках трирічної національної програми підвищення безпеки на дорогах «4Е»: (Engineering / Стандарти, Enforcement / Нагляд, Emergency / Порятунок, Education / Освіта).


Не пропустіть