Продаж цехів ЗАЗ: як це відіб’ється на виробництві

Як відомо, минулого тижня факторингово. компанією «Юніверсум Фінанс» був викуплений лот за яким до неї перейшли права вимоги по кредиту ЗАЗу, пише autoconsulting.com.ua.

В право вимог по кредиту потрапили цехи, склади, КП та інші будівлі загальною площею кілька тисяч квадратних метрів, а також 222 автомобіля Mercedes-Benz, 874 Kia, 410 Chevrolet, 228 Opel і 1505 ZAZ різних моделей – всього 3239 автомобілів.

Але в прес-службі «УкрАвто» поспішили заявити, що результати аукціону про передачу прав вимоги за кредитом ніяк не вплинуть на виробництво автомобілів, так як в заставі знаходяться нежитлові допоміжні приміщення, які не можуть і не вплинуть на виробництво.

Що стосується темпів виробництва автомобілів ZAZ, в прес-службі повідомили, що у зв’язку з падінням ринку завод виробив технічне переоснащення автоскладального виробництва і з темпу 30 автомобілів на годину перейшов на темп 3-5 автомобілів на годину. Це дає можливість заводу не працювати на склад, а оперативно реагувати на запити дилерської мережі, запускаючи у виробництво необхідні моделі.

Обсяги виробництва будуть визначаться попитом на ринку. На даний момент у виробництві знаходяться моделі ZAZ SENS, ZAZ VIDA Cargo, ZAZ Lanos Cargo.


Не пропустіть