У США на звалищі знайшли унікальний автомобіль (Фото)

Американський автомобільний журналіст Мартін Мерілі продовжує подорожувати по автомобільних звалищах штату Каліфорнія і знаходити автомобілі, які в минулому столітті стали знаковими для світового автопрому. Черговою знахідкою став седан Toyota Cressida 1979 року випуску, який свого часу став найдорожчою і розкішною моделлю японського бренду на ринку США.

Повідомляється, що модель Toyota Cressida виготовлялася з 1977 по 1980 роки і грунтувалася на седані Toyota Corona Mark II. Примітно, що автомобіль на ринку Сполучених Штатів вважався найбільш розкішним седаном від Toyota, який також відрізнявся неймовірно просторим салоном.

Під капотом Toyota Cressida 1979 року випуску розташувався 2,6-літровий рядний двигун з чотирма циліндрами, потужність якого становить 110 кінських сил. Варто зазначити, що свого часу така потужність дозволяла автомобілю вважатися досить продуктивним. Седан важив 1 290 кілограмів, як і сучасний Toyota Corolla.

Крім того, Toyota Cressida мав досить прогресивний для своїх років список оснащення, який включав в себе ковшеподібні спортивні сидіння, радіоприймач, кондиціонер і багато іншого. Примітно, що в 1990-році компанія Toyota вирішила замінити Toyota Cressida моделлю Lexus LS400.


Не пропустіть