Порошенко пообіцяв зниження ціни на скраплений газ

Президент України Петро Порошенко пообіцяв зниження цін на скраплений газ у країні найближчим часом, та покарання винних у порушеннях, якщо такі знайдуть

Про це він заявив під час урочистої церемонії відкриття нових потужностей заводу “Електроконтакт Україна” на Львівщині, передає Depo.ua.

“Значна частина водіїв експлуатує автомобільний транспорт, який заправляється зрідженим газом. І різке здорожчання цін не може бути прийнятним, і не може залишатися без реакції влади. Хочу наголосити, що ми провели необхідні консультації з урядом, я говорив із премєр міністром, ми маємо абсолютно чіткі і погоджені підходи. Позиція перша – антимонопольний комітет має вжити всіх заходів, для того, щоби не допустити монопольного становища і зростання ціни. Будуть перевірені всі постачальники газу, і якщо буде знайдений факт отримання монопольно високих прибутків, ті, хто це допустив, будуть оштрафовані, і ситуація буде повернена до норми”, – розповів Порошенко.

Президент наголосив також, що “друга складова питання – геополітична. В умовах гібридної війни, коли основним постачальником скрапленого газу була Росія, були прийняті рішення щодо припинення, або обмеження постачання. Так само, як це відбувалося з природнім газом. Ми маємо жити в умовах гібридної війни… Ми маємо налагодити власне виробництво скрапленого газу. І ті заблоковані обсяги з Росії мають бути компенсовані українським виробництвом”.

Ми чекаємо результатів протягом двох-трьох тижнів, і вже у другій половині вересня поставлене завдання, впевнений, що воно має бути виконане, щодо зниження ціни на скраплений газ і притягнення до відповідальності тих, хто допустив порушення. Якщо такі факти будуть установлені”, – підсумував Порошенко.


Не пропустіть