В Україні порушникам швидкісного режиму продовжують приходити SMS

Гучні «SMSки щастя» продовжують приходити київським водіям. Це не «розвод», але і не штраф. Ми нарешті з’ясували, що означають таємничі повідомлення.

Не так давно українське автомобільне товариство сколихнула хвиля паніки: на телефон почали приходити SMS-повідомлення, в яких говорилося про перевищення швидкості.

Відразу з’являлося кілька питань. Як зафіксовано порушення? Звідки номер телефону? Які штрафні санкції за цим послідують?

Дивацтва цієї ситуації додавало те, що поліція ніяк не коментувала те, що відбувається. І ось, ситуація прояснилася.

Виявляється, «SMSки щастя» приходили порушникам швидкісного режиму на Трухановому острові в Києві. Так як всі дороги на острові є пішохідною зоною, то в’їзд туди на автомобілі з 7:00 до 22:00 можливий тільки за спеціальним пропуском. При цьому для реєстрації в базу вноситься в тому числі номер телефону власника авто.

До речі, людський фактор виключений – сигнал на відкриття шлагбаума подається після того, як спеціальна камера зчитує номерні знаки.

Дозволена швидкість пересування на острові – до 20 км/год. Але з огляду на те, що там гарне покриття багато водіїв часто «лихачать». Саме тим, хто перевищує ліміт більш ніж на 20 км/год і приходять SMSки.

З приводу наслідків теж все прояснилося. Три таких попередження – і адміністрація закриває автомобілісту доступ на територію.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть