У Нацполіції прокоментували законність використання алкотестерів

Прилади Drager Alcotest 6810 повністю легальні і можуть використовуватися Нацполіцією

У Нацполіціі роз’яснили ситуацію навколо алкотестерів типу Drager Alcotest 6810. Нагадаємо, раніше колишній співробітник Департаменту ДАІ України Геннадій Гребньов повідомив, що рядків їх сертифікації закінчився ще в 2015 році .

Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції України Олексій Білошицький в Facebook пояснив, що прострочена сертифікація не робить алкотестер незаконним.

За його словами, процедура реєстрації більше стосується взаємин між виробниками і постачальниками приладів в Україні. Закон не пов’язує терміни реєстрації та експлуатації обладнання, пише Автоцентр.

Що стосується відсутності Drager Alcotest 6810 в реєстрі медичної техніки та виробів медичного призначення, то Олексій Білошицький підкреслив, що ведення цього реєстру скасовано постановою Кабміну №1497.

Закінчення терміну реєстрації не впливає на техніку, яка вже використовується. Алкотестери Драгер 6810, введені в експлуатацію на з 10 лютого 2010 р по 10 лютого 2015 року (під час дії сертифікації) можуть використовуватися за умови дотримання умов калібрування. Це повідомляється в листі Українського медичного центру сертифікації міністерства охорони здоров’я від 18 січня 2018 року.

Калібрування ж приходить кожен алкотестер Нацполіції, так що використання приладів є повністю законним.


Не пропустіть