Названі найпопулярніші кольори автомобілів в світі в 2017 році

Компанія BASF, що спеціалізується на виготовленні фарб, провела загальне дослідження про популярні кольори автомобілів. Аналіз охоплював весь 2017 рік.

Згідно з інформацією дослідження, найбільш затребуваним кольором у всіх сегментах виступає білий, на який припадає 40% авто. У списку популярних кольорів також числяться чорний, сірий і сріблястий. У Європі в минулому році приблизно 78% транспортних засобів розфарбували в білий, чорний, сірий і сріблястий відтінки. Частка сірого кольору виросла на 19% і зрівнялася з чорним. Це обумовлено великою кількістю його відтінків. Лідирує ж як і раніше синій колір. Відзначається, що синій і червоний кольори однаково популярні, а за ними в списку розташувався коричневий.

Найбільший сегмент в ЄС – це машини, що відносяться до авто середнього і компактного класів. У них переважали ахроматичні кольори (79%). Число сріблястих авто зменшилася, також знизилася кількість коричневих і бежевих кольорів. В SUV-сегменті на першому місці розмістився білий колір, за ним розмістилися чорний і синій. У переліку хроматичних відтінків найбільш затребуваним став синій.


Не пропустіть