Названо речі, які не можна залишати в салоні у спеку

Хто не любить сонячного тепла та ясних безхмарних днів. Однак власники авто повинні враховувати той факт, що в спеку не всі можна залишати в салоні машини надовго.

Про це розповів “Апостроф“.

Перелік того, що категорично заборонено зберігати в машині в спеку.

Не можна залишати в машині електронні пристрої, такі як телефони, планшети та ноутбуки. Причина в тому, що високі температури можуть пошкодити внутрішні компоненти.

На додаток до електроніки слід оберігати від перегріву та вогненебезпечні матеріали, такі як запальнички, балони з газом та легкозаймисті рідини. Спека може призвести до їх займання.

З цієї ж причини потрібно бути обережним з аерозолями, які, в принципі, не призначені для зберігання у високих температурах.

Особливу увагу слід приділити лікам. Багато з них чутливі до температурних перепадів і можуть втратити свої властивості під впливом надмірного нагрівання. Тому в жодному разі не залишайте їх у закритій машині.

Не менша шкода спека може завдати їжі та напоям. Під впливом високих температур вони швидко псуються, стають непридатними для вживання і можуть спричинити отруєння.

Особливо небезпечно залишати в машині молочні продукти, м’ясо, рибу та яйця. Якщо вам необхідно щось з перерахованого вище взяти з собою в спекотний день, подбайте про їх захист від перегріву.

Для цього використовуйте сумки-холодильники, покриття із термоізоляційного матеріалу або паркуйте машину в тіні.


Не пропустіть