КрАЗ виходить на новий рівень якості (Фото)

Для забезпечення виконання річної програми випуску автомобілів КрАЗ і підвищення якості продукції ПрАТ «АвтоКрАЗ» придбав сучасне високоточне обладнання плазмового різання з числовим програмним управлінням «PlazMax CNC-2060». Інвестиції підприємства в нове обладнання склали майже мільйон гривень. При недостатній завантаженості потужностей автозаводу український виробник не очікує, що нове обладнання окупиться швидко. Однак такий зважений крок – робота на перспективу і якість.

Устаткування призначене для вирізки з сталевого листового прокату деталей і заготовок різних форм і розмірів. При цьому для кожної деталі розробляється керуюча програма, яка вводиться в ЧПУ верстата.

Нове обладнання для плазмового різання металу укомплектовано потужною і ефективною системою повітряно-плазмового різання – Hypertherm Powermax 125. Ця система забезпечує високу якість різання сталевого листа товщиною до 25 мм, розділову різку металів максимальною товщиною до 57 мм.

100% -ний робочий цикл і надійність системи Powermax дозволяють їй відмінно справлятися з найскладнішими завданнями з різання металу. Сприяє цьому і різак Duramax Hyamp 180, що входить в комплект системи.

При виборі моделі нового обладнання для плазмового різання заготовок і деталей з сталевого листового прокату брали до уваги максимальні розміри деталей, що виготовляються на діючій установці плазмового різання «Кристал ПМплКП-2,5», а також сортамент сталевого листового прокату, що обробляється в рамно-кузовному цеху (РКЦ). До речі, закупівля нового обладнання обумовлена, зокрема, і тим, що діюча в РКЦ установка плазмового різання «Кристал ПМплКП-2,5» після інтенсивної роботи більше 12 років вже не відповідає сучасним вимогам точності і якості різання. За період експлуатації цього обладнання технологами були розроблені понад 1700 програм. За один місяць методом плазмової різки виготовляється до 100 найменувань деталей для автомобілів всіх моделей і комплектацій. У зв’язку з конструктивними змінами нових моделей автомобілів і комплектацій потрібні оригінальні деталі, тому номенклатура деталей, які виготовляються плазмовим різанням, постійно оновлюється. В середньому, за місяць розробляється до 10 нових керуючих програм.

Нове обладнання плазмового різання з ЧПУ пройшло попередні тестові випробування на площах виробника – фірми «ПлазмаТехСервіс – Україна», за участю представників ПрАТ «АвтоКрАЗ». Зараз, після монтажу на спеціально підготовленому ділянці рамно-кузовного цеху, проведення пусконалагоджувальних робіт і навчання операторів, воно введено в дію.

Джерело autonews.ua

Не пропустіть