Як влаштований бетононасос

Існує величезна кількість моделей бетононасосів. Це обумовлено потребою транспортувати суміш в рідкому стані на 1,5 км і необхідністю точково подавати розчин в межах будмайданчика. Конкретні моделі даної техніки налаштовані на застосування в особливих умовах і розробляються для підвищення продуктивності з урахуванням обставин betononasos.com.ua/page/16/.

Бетононасоси в залежності від конструктивних параметрів бувають пересувними і стаціонарними. Основою мобільної техніки є шасі вантажівки. Пристрої обладнуються стрілою для розподілу розчину довжиною до 70 м. Завдяки такій стрілі з’являється можливість швидко змінювати напрямок подачі суміші. Щоб спростити процедуру управління, кінець стріли обладнаний коротким шлангом.

Одна з різновидів автомобільних бетононасосів – безстреловой або лінійний бетононасос. Це пристрій обладнаний додатковими бетоноводом, які заміняють стрілу. Вони дозволяють виготовити бетонопровод необхідної конфігурації і довжини. Потужність лінійного автобетононасоса більше, ніж у стрілового, тому він подає розчин на висоту близько 120 м.

Існують стаціонарні бетононасоси, у яких відсутній стріла і які не переміщаються своїм ходом. Їх доставляють на будмайданчик із застосуванням транспортних засобів. Перед запуском попередньо прокладається бетоновод. Незважаючи на це, стаціонарний бетононасос цінується за простоту конструкції, а також за невисоку вартість оренди.

По конструкції насосної установки бетононасоси бувають роторними і поршневими. Роторні пристрої використовують рідко через їх низьку продуктивність, якщо порівнювати з поршневими. Саме високі показники тиску поршневих бетононасосів роблять їх більш затребуваними. Швидкість нагнітання рідкої суміші в таких установках досягає 180 м3 / год.

У поршневих бетононасоса використовується гідравлічний або механічний привід. Перевага віддається гідравлічному приводу, має більший хід поршня в порівнянні з кривошипно-шатунним механізмом. Зниження кількості циклів роботи підвищує запас міцності і стає причиною підвищення тиску, тому пристрій з гідравлічним приводом служить довше.


Не пропустіть