Легендарні седани Ford і Chevrolet знімають з виробництва (Фото)

Автовиробники зі Сполучених Штатів Америки General Motors і Ford активними темпами займаються оптимізацією своєї лінійки моделей. Щоб це зробити, керівництво брендів вирішило прибрати з виробництва одні з найпоширеніших іномарок. Йдеться про седанах Ford Taurus і Chevrolet Cruze.

Напередодні на підприємстві Ford, розташованому в Чикаго, з конвеєра зійшов останній екземпляр Ford Taurus, який випускався з 1985-го по 2019-й рік. За цей час авто було чотири оновлення, також побачили світ два покоління з незначними перетвореннями. В цілому було випущено 8 млн примірників. Справжнім бестселером ця модель стала в 1990-х роках, тоді попит досягав 400 тисяч машин на рік. Зараз ці результати недосяжні: в минулому році власниками Taurus стали всього 36 тисяч покупців. Відзначимо також, що на даний момент завод в Чикаго збирає паркетники Ford Explorer.

Підприємству General Motors, що знаходиться в Лордстауні в штаті Огайо, загрожує не тільки скорочення випуску машин, а й остаточне припинення виробництва. Вже не працюють цехи зі зварки і штампування, в середині цього тижня буде зупинена робота у фарбувальному цеху, а в п’ятницю закриються всі решта.

Дивно, що перестануть випускати саме Chevrolet Cruze, який складно вважати невдалою машиною. У свої кращі часи дилери концерну могли продавати приблизно 270 тисяч транспортних засобів за рік. За підсумками минулого року було реалізовано 143 тисяч моделей. Автомобіль перестане випускатися в Сполучених Штатах і Мексиці.

На даний момент автомобілі Ford Taurus і Chevrolet Cruze все одно випускаються. Перший в максимальній комплектації виходить з конвеєра спільного заводу Changan-Ford, а останній збирається на потужностях підприємства в Аргентині і в Китаї. Так що шанувальникам цих моделей засмучуватися ще рано.


Не пропустіть