В Австрії пасажирів перевозить найбільший в світі автомобіль таксі (Відео)

Коли мова заходить про кар’єрні самоскиди, більшість вважає що це утилітарна вантажівка, яка весь свій термін експлуатації трудиться, перевозячи гірські породи. Виявляється, це не так і його можна використовувати ще як автомобіль таксі.

В австрійській провінції під назвою Ерцберг є дуже глибокий кар’єр. Туристи з усього світу приїжджають подивитися на цю визначну пам’ятку. Місцева влада зробила навіть докладні екскурсії по всій його території. З цією метою використовують “туристичний автобус” – кар’єрний самоскид марки Haulpak (в даний час Komatsu), який був побудований в кінці вісімдесятих років XX століття.

Довжина 75 тонного кар’єрного самоскиду Haulpak 85 11,5 метрів, ширина 5,5 м. і висота 4,5 метра. Його силова установка – двигун V12, здатний розвинути потужність 860 кінських сил. В кузові організатори екскурсій зробили рівні підлоги, встановили комфортабельні крісла і дах. Єдина незручність такого салону – щоб в нього потрапити необхідно підніматися вгору по практично вертикальних сходах. Така ж незручність при виході з транспортного засобу.

Над водійською кабіною є оглядовий майданчик-балкон, що має огорожу. На нього виходять під час зупинки незвичайного таксі, щоб насолодитися чудовим краєвидом. Ціна поїздки на Haupak 85 відносно невисока, всього 17 євро.

Джерело avtovod.com.ua

Не пропустіть