Ніна Южаніна вибачилася перед власниками «євроблях»

Верховна Рада не збирається йти на поступки власникам «євроблях», які не встигли або не змогли їх розмитнити під час пільгового періоду, а голова комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна не знає як їм допомогти – повідомляє autonews.ua.

«Приблизно 10% громадян, що не розмитнили автомобілі по знижці, просто не могли це зробити через важке своє фінансове положення. Я зустрічалася з такими людьми. Часто у них багато дітей. Я не знаю як їм допомогти, і тому прошу у них вибачення. Якщо ми встановимо пільги хоча б для якоїсь категорії населення, то цим відразу скористаються зовсім інші люди. Верховна Рада пільги продовжувати не буде», – сказала Южаніна.

Зараз в Україні налічується близько 263 000 автомобілів на єврономерах з порушенням терміну тимчасового ввезення або транзиту. Якщо власники цих «євроблях» до 24 травня їх не розмитнять (а це їм вже обійдеться в повну вартість, без знижки), то тоді їм будуть загрожувати дуже великі штрафи.

Але у них є ще кілька виходів. Наприклад, продати автомобіль зі значною знижкою, розібрати на запчастини, здати на металобрухт або вивезти, наприклад, до Польщі. Є й такі «євробляхери», які вже просто кидають свої авто.


Не пропустіть