Питання “євроблях” завтра знову обговорюватимуть у Верховній Раді

Акція протесту “євробляхерів” під Верховною Радою сьогодні принесла перші результати. Глава комітету з податкової і митної політики Ніна Южаніна вже не так категорично відкинула ідею продовження пільгового періоду для розмитнення авто.

В інтерв’ю “Еспресо.TV” Ніна Южаніна повідомила, що не виключає введення певних пільг для тих, у кого зараз немає можливості заплатити за розмитнення.

“Почали … думати ввечері в комітеті, як допомогти саме тим, у кого немає реальних можливостей ні взяти кредит, ні зайняти ці кошти, але для сім’ї вкрай необхідний цей автомобіль”, – заявила Южаніна.

Вона повідомила, що запропонувала Мінфіну і Мінсоцполітики розглянути можливість допомоги соціально незахищеним категоріям громадян вирішити проблему розмитнення авто.

“На етапі прийняття закону цих винятків робити не можна було, оскільки пільгами скористалися б ті, хто взагалі не хоче платити ніяких платежів”, – пояснила Южаніна.

На позачерговому засіданні Комітету вже завтра можуть розглянути питання про якісь зміни в закони, але якими вони будуть? – поки невідомо.

Джерело autoconsulting.com.ua

Не пропустіть