У Раді відповіли “євробляхерам” на їхні нові вимоги

Протести під Верховною Радою, які в черговий раз влаштували власники євроблях, ні до чого не приведуть. Вимоги протестувальників суперечать законодавству і, відповідно, не можуть бути виконані. Повезти може тільки тим з власникам до тепер не розмитнених іномарок, які відносяться до соціально незахищених верств населення. Про це 15 травня заявила народний депутат Ніна Южаніна

“Вимоги до Верховної Ради скасувати акциз на ввезений в Україну автотранспорт і відстрочити введення штрафних санкцій не можуть бути виконані. Пільги на сплату митних платежів можуть бути застосовані тільки до певних категорій громадян – багатодітних сімей, інвалідів, іншим соціально незахищеним категоріям”, – підкреслила народний депутат.

Южаніна повідомила, що звернулася до Міністерства фінансів і Міністерства соціальної політики з пропозицією розглянути можливість допомоги соціально незахищеним категоріям громадян вирішити проблему розмитнення авто.

“На етапі прийняття закону цих винятків робити не можна було, оскільки пільгами скористалися б ті, хто взагалі не хоче платити ніяких платежів”, – пояснила вона, чому цього не було зроблено раніше.

Народний депутат вважає, що всі, хто мав бажання розмитнити авто, зробив це в період пільгового розмитнення або в період, під час якого не застосовувалися штрафні санкції. Тому зараз немає ніякої необхідності продовжувати терміни або скасовувати штрафи.

Протести “євробляхерів” відбуваються регулярно: власники іномарок з єврореєстрацією мало того, що придумали вигідну для себе схему, так ще й намагаються раз по раз “продавити” для себе вигідні умови і чинять опір зусиллям влади впорядкувати завезення авто в Україну. У минулому році уряд і Рада пішла назустріч протестуючим, прийнявши цілком нормальний, робочий закон про, можна так сказати, “перехідний період”, під час якого легалізувати вже ввезені автомобілі можна було на пільгових умовах.

Однак все, і навіть період легалізації, має свої терміни і дедлайни. Вже після 24 травня автомобілі на єврономерах обіцяють зупиняти на дорогах і перевіряти законність їх експлуатації. При виявленні порушень інформація буде передаватися митникам, і в результаті можна отримати штраф до 170 000 гривен, позбутися водійських прав на рік і самого автомобіля, який можуть вилучити на штрафмайданчик.

Джерело u-news.com.ua

Не пропустіть