У мережі показали, як працює зенітна самохідна установка «Gepard» (Відео)

Українські захисники розповіли, які цілі їм вдається уражати із зенітних установок «Gepard». Наразі Німеччина поставила Україні 30 цих зенітних самохідних установок (ЗСУ).

«Gepard» став ефективною зброєю проти боєприпасів дронів «Shahed-136» іранського виробництва. На жаль, ці системи не здатні ефективно боротися з балістичними ракетами противника.

«Ми бачили дві балістичні ракети, але вони були поза межами досяжності», – розповідає оператор «Gepard».

ЗСУ може боротися з цілями на відстанях 4-5 кілометра, але його передбачувана роль полягає не в захисті великих об’єктів.

«Gepard використовується скрізь, де він потрібний, проблема в тому, що занадто багато місць, які потрібно захищати», – зазначають військові.

ЗСУ «Gepard» – це німецька зенітна самохідна артилерійська установка виробництва компанії Krauss-Maffei в співпраці з іншими підприємствами. Для її створення було використано модифіковане шасі від танка Leopard 1 та артилерійська частина на основі двох 35 мм гармат Oerlikon KDA. Призначена для захисту бронетанкових колон на марші та стаціонарних об’єктів від атак з вертольотів та літаків на малих і надмалих висотах вдень і вночі за будь-яких погодних умов та в умовах інтенсивної радіоелектронної протидії супротивника.

Джерело Мілітарний

Не пропустіть