В Україні створюють унікальний БМП на базі танка Т-62 (Фото)

Для створення бойових машин підтримки танків зазвичай використовують старі шасі від танків, пише auto.bigmir.net.

Сьогодні волонтери здійснюють немислиму підтримку української армії та продовжують не лише забезпечувати українських військових дронами, спорядженням та речами першої необхідності, а й реалізовують цікавіші проекти. Так, нещодавно стало відомо про волонтерський проект із створення важкої БМП на базі танка Т-62.

У ході модернізації на шасі від танка планують встановити вежу з 30-мм гарматою, яку також вдалося демонтувати із захопленою російською БМП. При цьому танк з гарматою від БМП не матиме десантного відділення, а ось наступна версія отримає повноцінне захищене відділення для десанту.

Щось подібне представляв і український оборонний комплекс, коли у 2017 році на огляд громадськості виставили бойову машину підтримки танків “Страж”. Цей екземпляр був побудований на базі танка Т-64. На озброєнні тяжкої БМПТ стояв бойовий модуль “Дуплет”.

Основна зброя – здвоєна 30-мм гармата ЗТМ-2, також на вежі розміщувалися два спарені кулемети КМ-7,62, 30-мм АГС і ракетний комплекс бар’єр з 4 ракетами. Захист комплексу забезпечували аерозольні установки системи “Хмара”.