У столиці відновилася масова евакуація авто – що потрібно знати

Питання евакуації автомобілів уже встигло стати проблемним у столиці, адже попри засилля евакуаторів на вулицях міста, ситуація з паркуванням не стає кращою.

Щодня на вулиці столиці виїжджають сотні евакуаторів заради боротьби із порушниками правил паркування. Водночас попри масову евакуацію авто, кількість неправильно припаркованих авто не стає меншою. Так, нещодавно у групі Київ Автомобільний у Facebook розповіли про те, скільки автомобілів забрали на штрафмайданчики лише за вересень 2023 року.

Інформацією про кількість евакуйованих авто поділилися в Інспекції із паркування, яка є виконавчим органом при Департаменті транспортної інфраструктури при КМДА. Так, лише за вересень 2023 року у Києві на штрафмайданчики забрали 7525 автомобілів.

При цьому користувачі мережі підрахували, що основна частина коштів від евакуації осідає в кишенях бізнесменів, які надають самі евакуатори для роботи, а бюджет міста отримує порівняно небагато. “До бюджету міста пішло лише 752 500 гривень. А потім 22 лями — по кишенях”, — написав користувач Влад Київський.


Не пропустіть