Toyota та BYD разом розроблять доступний електричний седан

У сімействі електромобілів Toyota bZ з’явиться порівняно доступний, але місткий седан. Його розроблять спільно з китайцями BYD, насамперед – для ринку Піднебесної.

Прем’єра концепту очікується у квітні 2022 року на автосалоні в Пекіні, серійна модель має з’явитися до кінця того ж року. За попередніми даними, йдеться про машину розміром з Corolla або трохи більше, з більш просторим заднім рядом. Коштувати чотиридверка має менше 200 000 юанів, тобто вона виявиться приблизно в тому ж ринковому сегменті, що і майбутня найдешевша Tesla.

BYD, що зараз є одним з найбільших у світі виробників різного роду електротранспорту, надасть для цього проекту низку ключових технологій, включаючи літій-залізо-фосфатні батареї Blade. Ці блоки акумуляторів не можуть похвалитися рекордною щільністю енергії, зате вони дешевші, довговічніші та компактніші за багатьох конкурентів.

Ні японці, ні китайці чутки про майбутній седан не коментують. При цьому вони ще влітку 2019 домовилися про розробку батарейних електрокарів, а до весни 2020-го створили спільне підприємство – BYD Toyota EV Technology (BTET). Крім того, раніше BYD вже згадувався офіційно – поряд з Daihatsu та Suzuki – серед партнерів, з якими Toyota розвиватиме лінійку bZ.

До 2025 року Toyota готує 15 електромобілів, сім з яких відносяться до сімейства beyond zero («за межами нуля»). Поки що представлений лише один з них – кросовер bZ4X. Раніше офіційно повідомлялося, що індексом bZ відзначать ще кілька позашляховиків, а також седан та мінівен.

Джерело Ру.Мотор1

Не пропустіть