Презентували електромобіль майбутнього Opel Experimental (Фото)

Компанія Vauxhall, що входить до складу концерну Stellantis, відома з продажу автомобілів Opel у Великобританії, представила новий концепт-кар Vauxhall Experimental. За задумом творців, він повинен давати чітке уявлення про те, в якому напрямку рухатиметься бренд у найближчі роки.

Концептуальний Vauxhall Experimental є повністю електричним кросовером з купеподібним силуетом, великими колесами, аеродинамічними закрилками спереду і ззаду, а також зсувним дифузором у задньому бампері.

За словами виробника, цей автомобіль став уособленням ультрасучасного дизайну з передовою аеродинамікою. Він геть-чисто позбавлений хромованих деталей, але може похвалитися оригінальним зовнішнім освітленням і сміливою контрастною графікою. Ще однією особливістю концепт-кара стала відсутність традиційних бічних дзеркал заднього виду – їхнє місце зайняли інтегровані у стійки камери кругового огляду.

У салоні Vauxhall Experimental відрізняється місткістю D-сегменту. Серед особливостей його інтер’єру – кермо, яке легко забирається, коли в ньому немає необхідності, легкі адаптивні сидіння з обробкою з тканини з так званою 3D-сіткою, а також підтримка голосового керування та технологій на основі штучного інтелекту.

«Vauxhall Experimental дає уявлення про майбутні моделі та технології, про майбутній дизайн і навіть про нову еру та майбутнє бренду. Цей приголомшливий концепт-кар як дороговказ і він ще раз демонструє новаторський дух Vauxhall», – заявив керуючий директор Vauxhall Джеймс Тейлор.

Віце-президент з дизайну компанії Марк Адамс додав, що Vauxhall Experimental, будучи екстремальною інтерпретацією філософії дизайну марки Bold and Pure, формує її майбутнє. Багато елементів дизайну та технології, реалізовані у Vauxhall Experimental, з’являться у майбутніх серійних автомобілях Vauxhall.

Vauxhall Experimental побудований на повністю електричній платформі Stellantis BEV та має повний привід. Про силову установку концепт-кара виробник не розповів.

Світова прем’єра Vauxhall Experimental відбудеться на виставці IAA Mobility, яка відбудеться у Мюнхені з 5 по 10 вересня 2023 року.


Не пропустіть