Volkswagen показав голографічну аудіосистему для автомобілів майбутнього (Фото)

Модна стереосистема в багажнику – стильний атрибут, що підкреслює статус власника авто. Це розуміють не тільки автолюбителі, які встановлюють в салон серйозну аудіоапаратуру, а й виробники машин.

Сьогодні німецький автомобільний концерн Volkswagen представив незвичайний концепт, що наочно демонструє те, як в майбутньому можуть виглядати подібні аудіорішення преміум-класу.

На опублікованому VW зображенні показаний багажник концепт-кара Golf GTI Aurora, центральним елементом якого є голографічна панель управління мультимедійною системою.

Судячи з усього, передбачається, що власник авто зможе регулювати налаштування звуку і взаємодіяти з плей-листами за допомогою активації віртуальних кнопок і пересуву «повзунків». Крім вибору потрібного треку і настройки аудіопараметрів, користувач, схоже, отримає можливість створювати модні голографічні ефекти.

Для взаємодії з цією панеллю, більше схожою на інтерактивний елемент голографічного палуби зі зорельота «Ентерпрайз» з популярного телесеріалу Star Trek, власнику авто не знадобиться спеціальних пристосувань. Передбачається, що все можна буде робити руками.

Представник концерну Volkswagen Марк Меллер зазначив, що поки це лише візуалізація того, як розробники уявляють собі мультимедійні автосистеми недалекого майбутнього. Тому, за його словами, пройде «деякий час», перш ніж ми зможемо побачити щось подібне в серійному автомобілі.

Зараз голографічні технології досить дорогі і далекі від досконалості, але розробники вже знаходять способи здешевлення подібних систем. Дорожнеча – не єдине питання до концепту. Перш ніж налагодити серійне виробництво авто з такою системою, потрібно ще вирішити безліч інших проблем, таких, як практичність і зручність використання.


Не пропустіть