Оцініть красу та інновації нового двигуна “Феррарі” (Фото)

Італійці пообіцяли потужний мотор, який зможе працювати в режимі низьких шкідливих викидів.

Ferrari повернула нам трошки надії на те, що серед електрокарів в найближчому майбутньому все ж залишаться суперкари з потужними двигунами внутрішнього згоряння. Про це говорить документ, який опублікувало Відомство по патентами і товарним знакам США.

По-перше, ці ескізи доводять, що Ferrari продовжує розробки в області високопродуктивних V12. По-друге, судячи з опису та малюнків, компанія працює над технологією по зниженню шкідливих викидів ДВЗ без шкоди потужності.

Інженери Ferrari мають намір зареєструвати схему, по якій в двигун можна вбудувати дві системи запалення палива. Одна передбачає впорскування невеликої кількості бензину безпосередньо перед запалюванням свічки. В результаті збільшується повітряний потік, що проходить через камеру згоряння, і повітряно-паливна суміш швидше нагрівається. У свою чергу це забезпечує більш ефективний прогрів при запуску двигуна, мінімізуючи токсичність вихлопу.

Перед основною камерою згоряння в моторі передбачена додаткова з власною свічкою запалювання. У звичайних умовах водіння частина повітряно-паливної суміші потрапляє в цю попередню камеру, підвищуючи ефективність роботи. А свічка запалювання в основній камері спрацьовує при запуску двигуна або їзді при низькому навантаженні.

Джерело motor1.com

Не пропустіть