Паркетник Brilliance V6 від BMW. Чи вартий уваги?

Два роки тому на міжнародній виставці в Гуанчжоу (КНР) було презентовано монопривідний паркетник Brilliance V6.

Так, саме V6, хоча шестициліндровим двигуном під капотом там і не пахне. Це просто індекс.

Починаючи з 2017 року, кросовер почали активно просувати на деяких ринках СНД, хоча машину було розроблено виключно для внутрішнього ринку.

Brilliance V6 – збірка по технологіям BMW

Починаючи з 2000-х років, компанія Брілліанс активно співпрацює з баварською фірмою BMW.

Стала практика китайських брендів — заручитися підтримкою європейського автовиробника. У випадку з брендом Brilliance, таким гарантом якості виступає не аби хто, а компанія BMW.

Китайці збирають машини BMW для внутрішнього ринку, що вже свідчить про достойну якість збірки.

Баварці теж в боргу не лишились. Вони зобов’язані надавати китайській компанії деякі свої технології від BMW.

Дійшло навіть до того, що баварці дозволили Брілліанс встановлювати на свої машини деякі двигуни BMW, але кросовера Brilliance V6 це не стосується.

Китайці старанно проводять аналогію — якщо Brilliance, значить BMW. І це спрацьовує.

Наприклад, за минулий рік бренд показав ріст продажів на домашньому ринку більший, ніж в автомобілів Mercedes.

Спочатку дуже добре почав продаватись передньопривідний кросовер Brilliance V5, а тепер черга дійшла до старшої, флагманської моделі, абсолютно нового китайського кросовера.

Експерти повідомляють що, Brilliance V6 SUV є набагато дешевшим чим Тігуан але не гірший чим БМВ по технічним характеристикам та оснащенням в салоні.

Бренд пішов шляхом використання конвеєрного обладнання від іменитих європейських виробників.

Наприклад, за налаштування та запуск лінії збірки кросовера відповідала саме BMW, також використовується німецьке та італійське штампувальне обладнання останнього покоління з підвищеною точністю виготовлення кузовних елементів.

Лінія збірки нового кросовера Brilliance V6 автоматизована на 75%, тобто, частка ручної збірки зменшено вдвічі.

Темпи випуску автомобіля вражають — компанія запевняє, що кожних 106 секунд з конвеєра буде сходити новий автомобіль.

Над цим працюють роботи від Siemens та Kuka. Втім, варто розібратися, що саме являє собою китайський конкурент баварських кросоверів.

Новий кросовер Brilliance V6. Техніка та особливості

Попри те, що в конструкції підвіски ззаду використовується багатоважільна схема, кросовер не отримає повного приводу.

Тільки передній. Під капотом автомобіля встановлюють 1,5-літровий бензиновий чотирициліндровий турбодвигун потужністю 152 сили та крутним моментом 220 Н∙м.

Альтернатив йому поки що немає, хоча в компанії ще рік тому говорили про можливість встановлення дволітрового бензинового мотора.

Зате трансмісій пропонується дві. Для базової комплектації іде механічна 6-ступінчаста коробка, більш дорогі комплектації пропонуються з семиступінчастим роботом та двома сухими зчепленнями.

Повнопривідну схему, загалом, може бути реалізовано, виходячи з особливостей платформи (спереду МакФерсон, ззаду багатоважільна мультилінк), але поки що компанія не підтверджує цю інформацію.

За розмірами кросовер не поступається навіть японському Ніссан Ікс-Трейл.

Довжина машини складає 4,62 м, колісна база 2,752 м, а колія — 1924 мм.

Багажне відділення може вмістити 504 літри за задніми сидіннями, а якщо їх скласти, ємність багажника складе цілих 1445 літрів.

Салон кросовера примітний завдяки урізаному в нижній частині керму, а також 10-дюймовому монітору мультимедійної системи, що нагадує мультимедійку від Вольво.

Клімат-контроль керується не фізичними кнопками, а саме сенсорним екраном, розташованим на центральній консолі вертикально.

Ймовірно, це новий китайський тренд, хоча такі дисплеї почали з’являтися на електрокарах Тесла ще декілька років тому.

Базове обладнання Brilliance V6, традиційно для нових китайських машин, досить багате.

Наприклад, в мінімальній комплектації кросовер має шість подушок безпеки, камеру огляду на 360 градусів, дефлектори обдуву для задніх пасажирів, навігатор та безпровідну зарядку для смартфонів тощо.

Ціна нового кросовера Brilliance V6 на домашньому ринку встановлено в межах від $12.390 за базову комплектацію до $20.011 за топову, яка відрізняється 19-дюймовими литими дисками, світлодіодною оптикою, панорамним дахом зі зсувною секцією та круїз-контролем.


Не пропустіть