Toyota показала новий компактний кросовер (фото)

Компанія Toyota презентувала новий компактний кросовер Toyota Raize для японського ринку. Перші екземпляри вже з’явилися у дилерів, продажі стартують найближчим часом.

Кросовер Raize є першою серійною моделлю Toyota і Daihatsu (дочірня структура Toyota), новинка пропонує унікальне поєднання невеликих розмірів і практичності. Автомобіль побудований на інноваційній платформі DNGA (Daihatsu New Global Architecture), яка раніше лягла в основу конструктивно ідентичного концепту Daihatsu Rocky, показаного під час автосалону в Токіо у жовтні.

Довжина Toyota Raize становить 3995 мм, а ширина всього 1695 мм, при цьому кросовер може похвалитися найбільш містким багажником в своєму класі – 369 літрів корисного простору при можливості майже дворазового збільшення шляхом складання задніх крісел.

Спереду можна побачити незграбний бампер і масивні грати радіатора, а тонкі світлодіодні фари з динамічними покажчиками повороту вказують на передові технології в його оснащенні.

У салоні новинки є повністю цифрова панель приладів і сучасна інформаційно-розважальна система з 7-дюймовим сенсорним дисплеєм.

Toyota Raize обладнана бензиновим 3-циліндровим турбомотором 1KR-VET об’ємом 1,0 літра. Характеристики агрегату поки не розкриті. Двигун працює в парі з варіатором D-CVT, привід може бути як переднім, так і повним (Dynamic Torque Control 4WD з адаптивною системою розподілу крутного моменту на задні колеса).